Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Poslední naděje civilizace

Pád západní civilizace akceleruje tempem, jaké si nedovedli představit ani ti nejmrzutější pesimisté. Její zbývající optimismus je přirovnán k muži padajícímu z mrakodrapu a u každého patra si pochvalujícímu: Zatím docela dobré.

Poslední naděje civilizace
Autor Benjamin Kuras
Vydal Eminent v roce 2016

Hlavním tématem naší doby není migrace a islám, nýbrž pomalá a už několik desetiletí probíhající sebevražda západní civilizace, v níž islám je jen jedna ze zbraní, které k sebevraždě používá. Je to však zbraň smrtelná, která je na dobré cestě nám zasadit konečnou ránu z milosti, jako to už učinila několika civilizacím dřívějším.

My všichni dnes žijící Evropané jsme možná poslední generace zažívající poslední záblesky odumírající západní kultury a výdobytků západní civilizace.

Jsme jediná civilizace v dějinách, na níž stojí blaho a naděje celé planety. Z ní pochází ohromující většina všech vědeckých, technických, uměleckých, ekonomických, sociálních a politických vynálezů všech dob.

Zhroutí-li se ona, propadne se celý svět do chaosu, barbarství a hladomoru. Její záchrana tudíž není nějaký sobecký rozmar. Je to povinnost vůči lidstvu.

A jak se chováme my? Místo abychom se bránili, provádíme sebevraždu. Postupně přijímáme islámské prvky, které nás pomalu rdousí, ze strachu, aby nás nerdousily rychleji. Probíhá tzv. „salámovou“ metodou .

Západ „vyprovokuje“ radikální muslimy nějakým „zlem“ k teroristickému útoku. Umírnění muslimové se od útoku distancují a postěžují si na zesílenou vlnu islamofobie a varují, že by mohla vyprovokovat další teroristický útok. Mainstreamoví politici proto zavedou určitá represivní opatření omezující svobodu nemuslimů. Média, kultura, školství a politika zavedou dobrovolnou autocenzuru, aby nebyly z islamofobie a xenofobie obviněny, a z téhož důvodu policie, soudy a veřejné instituce přestanou stíhat zločiny muslimů. Umírnění muslimové získají větší mocenský vliv.

Po období zdánlivého klidu radikálové provedou další teroristický útok a celý cyklus se opakuje, ale s větší razantností proti islamofobii a předáním většího vlivu umírněným muslimům. Frekvence cyklů se zrychluje a mezery mezi nimi zkracují. Po několika takových cyklech neislámská společnost zjistí, že prakticky odevzdala moc umírněným muslimům. Ale to není vše. Radikální muslimové převezmou moc od umírněných a islamizaci dokončí v tradičním stylu represe, masakrů a zotročení nemuslimů. Cílem je, jako vždy v historii bylo, osídlit, okrást, odzbrojit a umlčet, za čilé spolupráce vládnoucích elit.

Na konci onoho plátkovaného salámu je salaam čili islámský mír. Pax islamica. Podrobení bez odporu.

Západní Evropa se k tomuto konci rychle blíží. O něco lépe je na tom Evropa střední, která se začíná stavět na odpor. Na ní teď možná bude spočívat břímě záchrany kontinentu.

Islám je jaký je, říká Kuras. My na něm nic nezměníme. Má nenávist, loupení a vraždění zakořeněné ve své DNA. Můžeme přežít vedle něj, když mu nastavíme jasné hranice a silnou paži za jejich překročení.

V knize dále klade otázky k zamyšlení „islamofilům“:

Co se můžeme od islámu naučit ve vědě a ekonomii, v politice a ekologii, v sociální spravedlnosti a zabezpečení občanských svobod, ve školství a zdravotnictví? Jak nás může obohatit vědeckými a technickými vynálezy, v estetice a urbanistice, v umění a filozofii, … ?

Přehledně se věnuje stavu muslimské populace a islamizace ve Velké Británii, Francii a Německu, tamní integraci muslimů, odhadovaným počtům salafistů napojených na teroristické organizace a výčtům teroristických útoků. Uvádí počty citlivých městských zón, nad nimiž vlády nemají plnou kontrolu, počty ozbrojených napadení muslimskými imigranty, znásilnění žen a dívek, genitálního mrzačení dívek, prudkému nárůstu rvaček, útoků a zranění noži, nůžkami, železnými tyčemi nebo rozbitými láhvemi…

Dále se věnuje muslimské integraci v číslech a vyjmenovává události, které nás, Evropu, k tomuto stavu přivedly.

Z dlouhého výčtu si uveďme jen pár čísel:

V Británii přesahuje muslimská populace 3,5 milionu, což je 5,5 % obyvatelstva, a stává se tak třetí největší islámskou obcí v Evropě, používající 1900 mešit a modliteben. Bezpečnostní služby identifikují přes 3000 rodilých islámských džihádistů ochotných k veřejným útokům.

Ve Francii se přesné náboženské statistiky neprovádějí, ale odhaduje se, že zde žije 7 milionů muslimů, což je 11 % celkového obyvatelstva a stává se nejislámštější zemí v Evropě. Používají 2200 mešit, jejichž počet se má do dvou let zdvojnásobit. Ve Francii je až 15 000 salafistů, z čehož 1800 jich je napojeno na teroristické organizace.

V Německu žije více než 5 milionu muslimů, v příštích pár letech by jich mohlo přijít až devět milionů.  Muslimové by se přirozenou vyšší porodností do deseti let mohli stát v Německu většinou ve společnosti a zároveň největší muslimskou komunitou v Evropě.

Největší záhadou Německa je to, že bývalou zkušenou svazačku z éry NDR přeměněnou na euroimperiální pseudokřesťanskou, velmi emocionální megalomanku nezavřelo zavčas do blázince. Málokdo poukazuje na to, že spáchala trestný čin proti ústavě pozváním a přijetím milionové invaze bez konzultace s parlamentem. Stejnou záhadou je, že ji nešlehl rákoskou přes prsty někdo z papalášů EU za to, že svým vtáhnutím milionové migrace zavařila celé EU a má navíc tu drzost za ni vyjednávat s Turky a slibovat jim evropské miliardy (stala se snad už celá EU německým protektorátem?)…

Americký fyzik Richard Feynman, nositel Nobelovy ceny, napsal:
Dobří lidé konají dobro, zlí lidé konají zlo, ale aby dobří lidé konali zlo, na to potřebujete náboženství.

Uveďme si ještě tři citace z Talmudu:
Kdo je laskavý ke zlým, bude zlý k laskavým.
Kdo může zabránit zlu a nezabrání, je za ně odpovědný.
Zlo vítězí, když dobří lidé nic nedělají.

Na závěr autor připomíná slova „populistického antidemokrata“ Orbána, díky němuž střední Evropa zůstává posledním zbývajícím evropským územím nezaplaveným islámskou kolonizací.

„Je zakázáno říkat, že ti, kdo přicházejí, nejsou uprchlíci, a že Evropa je migrací ohrožena. Je zakázáno říkat, že desítky milionů směřují k nám. Je zakázáno říkat, že imigrace do našich zemí přináší zločinnost a teror. Je zakázáno upozorňovat, že ty masy přicházející z jiných civilizací ohrožují náš způsob života, naši kulturu, naše zvyky a naše křesťanské tradice. Je zakázáno připomínat, že ti, kdo sem přišli dřív, si zde už pro sebe vybudovali svůj vlastní nový, oddělený svět, s vlastními zákony a idejemi, který štěpí tisíciletou strukturu Evropy. Je zakázáno upozorňovat, že to není nezamýšlený řetěz náhod, nýbrž předem plánovaná a sehraná operace, masa lidí namířená k nám. Je zakázáno říkat, že v Bruselu se spřádají plány přesunout sem cizince co možná nejrychleji a usadit je mezi nás. Je zakázáno upozorňovat, že účelem usazování cizinců zde je přetvořit náboženskou a kulturní krajinu Evropy a přeinženýrovat její etnické základy - a tím odstranit poslední bariéru internacionalismu: národní státy. Je zakázáno říkat, že Brusel teď kradmo pohlcuje víc a víc plátků naší národní svrchovanosti a že v Bruselu teď mnozí plánují Spojené státy evropské, k nimž jim nikdo nedal svolení."

Kurzívou označeny citace z knihy.

Autor: Petr Řeha | úterý 7.11.2017 10:10 | karma článku: 32,99 | přečteno: 1163x
  • Další články autora

Petr Řeha

Solaris

Právě pro svou odbornost psychologa byl Kelvin pozván na tuto podivnou planetu. Tříčlenná posádka zde prožívala jakési nepochopitelné nevysvětlitelné jevy, zkušenosti. Ani Kelvin se jim nevyhnul.

5.12.2017 v 10:10 | Karma: 9,79 | Přečteno: 389x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Jak zabít civilizaci

Džihád jde po krku celé naší civilizaci. Nenajdeme-li k její obraně vůli, zabíjíme ji. Tentokrát možná navždy. A jestli už je nám souzeno odejít z dějin jako tolik civilizací dřívějších, ať to alespoň není poslušně a bez škubání.

17.10.2017 v 10:10 | Karma: 24,82 | Přečteno: 621x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Fatwa. Život pod hrozbou smrti

Když se Jacky vydala se svým přítelem na dovolenou do Egypta, důvodem bylo obnovení jejich skomírajícího vztahu. Nemohla tušit, že se tam seznámí s Omarem, a že se za něj z lásky provdá. Život v Káhiře se však změnil v noční můru.

5.10.2017 v 10:10 | Karma: 23,07 | Přečteno: 977x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Krvavé jahody

Ozval se výstřel a Věra si uvědomila, že porušila matčin příkaz nechodit dál jak dvacet kroků od domu. Rychle se s kamarádkou rozloučila a spěchala domů. První co doma spatřila, byl velký cestovní kufr nachystaný uprostřed pokoje.

13.9.2017 v 10:10 | Karma: 19,89 | Přečteno: 917x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Jak přežít nejen teroristický útok

Štěstí přeje připraveným... Těmito slovy začíná Andor Šándor svou nejnovější knížku, ve které poskytuje informace, jak se zachovat v situacích ohrožujících život. Sice neexistuje návod, jak jim předejít, lze se však na ně připravit.

12.8.2017 v 10:10 | Karma: 16,42 | Přečteno: 586x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Odpusť, Natašo!

Byly mu čtyři, když mu zemřeli oba rodiče. Otec se ztratil po smrti Stalina a už se nikdy neobjevil. Matka zemřela několik měsíců po něm. Až v sedmnácti se dozvěděl o otcově příteli, který mu osvětlil, co se tehdy stalo.

4.8.2017 v 10:10 | Karma: 20,38 | Přečteno: 1162x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Čeká nás pohroma? Životní příběh generála tajné služby

O život měl Andor Šándor přijít v tramvaji nebo v metru, v dopravní špičce, kdy jsou vozy plné lidí, a kdy člověk kolem sebe nikoho moc nevnímá. Řekli mu, že jeho vražda byla nájemná a objednal si ji jeden jeho dobrý známý.

3.6.2017 v 10:10 | Karma: 34,18 | Přečteno: 2629x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Z područí islámu

Ayaan je vlastně celý život uprchlicí. Donutili ji uprchnout odevšad, kde si zvykla. Ať to bylo v dětství z několika zemí Afriky, nebo v dospělosti z Nizozemska. Ve všech případech byl společným jmenovatelem islám.

6.5.2017 v 10:10 | Karma: 27,02 | Přečteno: 751x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Podvolení

Francois je od mládí obdivovatel Huismanse, klasika francouzské dekadence, takže nebude překvapením, když si ho vybere pro svou disertační práci. A tak jako Huismans konvertoval ke katolické víře, tak on má nakročeno k islámu.

21.4.2017 v 10:10 | Karma: 13,04 | Přečteno: 427x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Temné království. Můj život v Saúdské Arábii

Carmen se narodila v bohaté persko-švýcarské rodině a provdala se do Saúdské Arábie do jedné z nejbohatších a nejmocnějších rodin v zemi. Mladší bratr jejího manžela byl nechvalně proslulý terorista Usáma bin Ládin.

11.4.2017 v 10:10 | Karma: 32,92 | Přečteno: 2123x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Rebelka. Odvrácená strana islámu

Ayaan se odvrátila od islámu a stala se vyvrhelem nejen své rodiny, ale celé společnosti. Dodnes ji vyhrožují smrtí, a to i přesto, že žije v Nizozemsku. Co ji vedlo k tomuto sebevražednému činu? Jak se jí žije s tímto vědomím?

22.3.2017 v 14:00 | Karma: 27,18 | Přečteno: 667x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Atlas mraků

Britský spisovatel David Mitchell oceněný několika cenami, je ve své knize Atlas mraků originální, svěží a vtipný. Určitě stojí za přečtení.

24.2.2017 v 10:10 | Karma: 11,63 | Přečteno: 323x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Žil jsem mezi malomocnými, Neil White

Tentokrát se mi do rukou dostal skutečný příběh muže, který se za finanční podvody dostal do vězení. Na můj vkus dostal nepřiměřeně nízké ohodnocení za to, jakou částku ukradl, ale v Americe je asi možné všechno. Anebo...

17.2.2017 v 10:10 | Karma: 15,02 | Přečteno: 341x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Muž bez vlastností, kniha století

Muž bez vlastností je třídílný román rakouského autora Roberta Musila. Kniha se natolik vymyká jiným, že ne nadarmo získala označení kniha století. Po přečtení se vám žádná kniha nebude zdát dost dobrá. Kniha pro náročné čtenáře.

10.2.2017 v 10:10 | Karma: 17,79 | Přečteno: 571x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Antiutopický román 1984 opět současný

Jméno Eric Arthur Blair asi nikomu nic neřekne, kdežto George Orwell, jeho pseudonym, většina zařadí mezi výjimečné anglické spisovatele. Jeho nejznámější román „1984“ je téměř sedmdesát let po svém prvním vydání opět současný.

23.12.2016 v 16:16 | Karma: 25,15 | Přečteno: 658x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Chybné rozhodnutí učiněno před pěti sty lety

Mexiko City s dvaadvaceti miliony obyvatel patří k nejlidnatějším na planetě. V roce 2030 jich bude mít dvacet devět milionů. Zásoby vody se odhadují na deset let. Podaří se město zásobit vodou? H2Omx nejlepší celovečerní dokument

20.12.2016 v 17:17 | Karma: 13,76 | Přečteno: 860x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Film Švédská teorie lásky

Ve Švédsku byla nejvyšší životní úroveň na světě. Zřejmě i díky tomu lidé věřili svým politikům, když v roce 1972 přišli s novou sociální teorií „Rodina budoucnosti". Podstatou této teorie je nezávislost.

11.11.2016 v 10:10 | Karma: 26,41 | Přečteno: 757x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Zaříkávač koní

Monty Roberts se narodil v Kalifornii v rodině chovatele koní. Jeho otec byl neústupný a tvrdý muž. Aby koně zlomil, používal zastrašování a brutalitu. Žel, tuto metodu používal i při výchově svého syna.

22.10.2016 v 15:00 | Karma: 17,63 | Přečteno: 363x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Asi jsem ve věku, kdy už svaly nerostou

Stačí si vyšlapat Lysou horu, nebo v mém případě Prašivou, a člověk vidí, kolik lidí se hýbe. A když se tam vydáte o víkendu a ještě k tomu je pěkně, potkáte jich davy. Podobné to je s běháním, cyklistikou nebo s posilovnou.

13.10.2016 v 13:00 | Karma: 16,87 | Přečteno: 561x | Diskuse| Společnost

Petr Řeha

Básník Ivan Blatný

Kdo byl Ivan Blatný? Pro mou generaci neznámý člověk. Přitom v období 2. světové války a těsně po ní, byl označován za největšího básníka, který kdy žil. Znal bych ho, nebýt roku 1948, kdy se u nás moci ujímají komunisté.

1.10.2016 v 17:00 | Karma: 17,18 | Přečteno: 350x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 686x
Dne 19.7.2012 jsem prodělal cévní mozkovou příhodu (CMP). Tato příhoda změnila život nejen mně, ale i mým blízkým. Díky dnešnímu způsobu léčby a rehabilitaci jsem se postavil na nohy a jsem relativně soběstačný. 

 

Chci psát o tom, co prožívám, o lidech, které potkávám a o Bohu, kterého stále poznávám.

 

CMP mi postihla i paměť a zrak. Proto prosím o trpělivost s mým pravopisem, slovosledem a přeskakováním myšlenek.

Seznam rubrik